Система розумний будинок

Image

Короткий опис функцій системи розумний будинок. Розумний будинок - це автоматизована система управління, призначена для контролю і управління освітленням, опаленням, вентиляцією, водопостачанням, безпекою, аудіо / відео апаратурою та іншими інженерними системами будинку. Всі пристрої об'єднані одним кабелем, що істотно скорочує кабельне господарство, робить систему гнучкою і дозволяє легко нарощувати її функції. Систему можна налаштовувати і модифікувати за бажанням господаря. Всіма функціями системи можна управляти дистанційно з пульта або навіть з мобільного телефону.

Концепція розумного будинку має на увазі злагоджену роботу різних систем. Це дозволяє не тільки виключити конфлікти при їхньому функціонуванні, а й забезпечити гармонійну взаємодію. Класичний приклад: кондиціонер не буде прохолоджувати приміщення в той час, коли його нагріває тепла підлога. Інтеграція забезпечує комфорт в житло. Управління всім комплексом розумний будинок бере на себе.

По одному Вашим бажанням, як диригент управляє оркестром, розумний будинок управляє освітленням, ролетти, шторами, кондиціонером, теплою підлогою, аудіо / відео апаратурою і ін. Устаткуванням, а Ви насолоджуєтеся комфортом.

Функції системи Розумний будинок:

Управління освітленням

Внутрішнє освітлення у всьому будинку, зовнішнє освітлення, динамічні світлові сцени дозволяють надати різні «настрою» приміщенню, включення при проходженні, плавне включення ламп розжарювання з урахуванням потужності, виключення всіх пристроїв за однією командою.

Керування силовими розетками

Включення / виключення груп розеток або окремих розеток у кожній кімнаті. При цьому можна управляти різними побутовими пристроями, наприклад, відключити телевізор в дитячій кімнаті, вимкнути живлення праски через заданий період часу, йдучи з дому знеструмити всі пристрої (крім деяких) натисканням однієї кнопки і т.д.

Управління електродвигунами

Штори, жалюзі, ролети, автоматичні ворота, шлагбауми, гаражні ворота, насоси.

SMS-оповіщення та управління

Оповіщення на мобільний телефон при виникненні аварійних ситуацій - пожежа, затоплення водою, несанкціоноване проникнення тощо Будинком можна управляти, відправляючи SMS-повідомлення з мобільного телефону.

Безпека і сигналізація

Датчики руху, датчики закриття вікон і дверей забезпечують захист приміщень від несанкціонованого проникнення. До функцій безпеки також належить захист від затоплення водою, пожежна сигналізація, знеструмлення приладів йдучи, можливість відправки повідомлень по SMS при аварійних ситуаціях, включення сирен, імітація присутності. Крім того, система дозволяє організувати тривожні кнопки, наприклад, в дитячій кімнаті, біля ліжка хворого і т.д.

Функції «Мультирум»

Система мультирум забезпечує матричну комутацію аудіо сигналів по приміщеннях. Звук від різних джерел (DVD і CD програвачі, радіо і т.д.) виводиться в необхідних приміщеннях. Управління перемиканням каналів, налаштуванням гучності вибір FM-станції по командам з ІЧ-пульта або настінних кнопок, по датчикам руху і т.д.

Функції універсального дистанційного ІЧ-пульта

Система, має ІЧ-передавачі, може керувати пристроями, які підтримують керування по ІЧ-каналу. Таким чином, з пульта, сенсорної панелі, кнопкових вимикачів або мобільного телефону можна дистанційно керувати плеєрами, кондиціонерами, телевізорами, CD / DVD програвачами у всьому домі.

Клімат контроль

Система дозволяє управляти кліматом, як у всьому будинку, так і в окремих приміщеннях, забезпечуючи злагоджену роботу систем і приладів, відповідальних за клімат (система опалення, тепла підлога, вентиляція, кондиціонування, вологість і т.д.). Дозволяє задавати різні режими при присутності або відсутності людей.

Автоматичний полив

Контроль вологості грунту, управління насосами, управління за розкладом, облік погодних умов.

Функції диспетчеризації

Може бути використана для побудови систем диспетчеризації. При цьому з комп'ютера диспетчера здійснюється моніторинг і управління всіма функціями системи. Підключення до ПК здійснюється через шлюзовий модуль.

Управління розумним будинком

Управління системою здійснюється програмно. Програма може легко модифікуватися в подальшому на вимогу замовника.

Керуючі команди подаються:

- з кнопкових вимикачів, розташованих біля дверей, ліжок і в інших місцях по зручності. Кнопки мають підсвітку і підсвічування статусу;

- з дистанційного ІЧ пульта. При цьому команди, що подаються з пульта, можуть вести себе однаково в різних приміщеннях. Наприклад, перша кнопка відповідає за світло в даному приміщенні. Реакції на команди з пульта можуть мати глобальних характер, поширюючись на всі приміщення в квартирі;

- з сенсорної панелі, можна керувати всіма запрограмованими функціями системи. Панель має інтуїтивно зрозумілий інтерфейс з розбивкою функцій, сценаріїв і виконавчих пристроїв по приміщеннях;

- з мобільного телефону, шляхом відправки SMS-повідомлень;

- по спрацьовуванню датчиків руху, пожежної сигналізації, датчиків протікання води, відкриття, закриття дверей і т.д .;

- по таймерам, запрограмованими на різні події.

Успіхів Вам у прийнятті рішень, за більш детальнішою інформацією читайте інші наші публікації, або звертайтеся http://proekt24.in.ua/. Ми разом з вами розробимо проектну документацію відповідно для вашої потреби, та допоможемо у затвердженні її у органах будівництва та архітектури.

Додати коментар


Захисний код
Оновити