10 СПОСОБІВ ЕКОНОМІЇ ПРИ БУДІВНИЦТВІ БУДИНКУ

Image

Всі знають, щоб побудувати приватний житловий будинок необхідно чимало часу, грошей і сил. Протягом тривалого часу будуть вимагатися витрати на придбання проектної документації, будівельних матеріалів, оренду техніки та зарплату виконробу і бригаді будівельників. Проектування і будівництво будинків може серйозно підкосити фінансове благополуччя. Саме це змушує замовників відмовитися від ідеї зведення будинку, адже вони не хочуть надмірних витрат. Багато хто намагається знайти спосіб втілити свою мрію більш вигідним способом, що не нажив величезні борги. Деякі беруться за будівництво самостійно. При цьому існує небезпека зниження якості конструкцій з огляду на порушення технологічних будівельних процесів через незнання багатьох нюансів. Інші не відмовляються від ідеї побудувати просторий, складний в архітектурному плані будинок, виконати в ньому дорогу обробку, але намагаються заощадити використовуючи дешеві будівельні матеріали, некваліфіковану робочу силу і нехтуючи технаглядом. Це все настільки ж логічно, як покупка Rolls-Royce в кредит і техобслуговування цього автомобіля у сусіда в гаражі. Ми зібрали для вас добірку з найбільш ефективних способів економії в процесі будівництва, які не знижують якість і надійність конструкцій, але здатні забезпечити багатьом забудовникам істотну економію коштів при будівництві. Розповімо докладніше про них в цій статті.

1. ДІЛЯНКА БУДІВНИЦТВА, НА ЯКОМУ РЕАЛІЗУЄТЬСЯ ПРОЕКТ будівництво котеджу.

Недосвідчені забудовники часто звертають увагу на рельєфні ділянки нестандартної форми. Слід розуміти, що на такій місцевості можливе будівництво будинків, проекти яких є нестандартними, тому коштують значно дорожче типових проектних рішень. Уникнути подібної ситуації можна: Купуючи ділянки рівного рельєфу і правильної форми. Здійснювати покупку ділянки потрібної для будівництва будинку площі, уникаючи переплат за додаткові сотки. Вибирати ділянки з прокладеними на них, або біля них комунікаціями. Не варто: Займатися пошуком ділянки взимку, оскільки сніг може приховувати недоліки місцевості. Вибирати для будівництва ділянки з закладеним фундаментом, адже ця конструкція могла бути побудована з порушенням технології і бути розрахована на менше навантаження. За демонтаж фундаменту доведеться платити вам.

2. ВДАЛИЙ ПРОЕКТ БУДИНКУ ВИЗНАЧАЄ УСПІХ БУДІВНИЦТВА

Слід продумати всі дрібниці ще перед початком будівництва. Важливо визначити, яка корисна площа буде оптимальною, щоб не споруджувати будинок значної площі. Кожен додатковий квадрат вимагатиме чималих коштів. Радимо: Подумати про те, чи буде проживання в будинку сезонним або постійним. Визначитися з набором і площею необхідних приміщень в будинку. Намагатися знайти типове рішення, що підходить вам. Це набагато вигідніше створення за вашим бажанням індивідуального проекту. Не варто: Братися за реалізацію ідеї створення покрівлі складної каскадної форми. Ви заощадите вдвічі, вирішивши прикрасити ваш будинок класичної двосхилим дахом. Розробляти проект, який не відповідає призначенню будинку. Щоб побудувати будинок, проекти повинні повною мірою відповідати його передбачуваному призначенню і забезпечувати необхідну кількість функціональних зон. Отже, відмова від архітектурних надмірностей і зайвої площі допоможе серйозно скоротити кошторис для будівництва вашого будинку.

3. ЗАБЕЗПЕЧТЕ СПОКІЙ надійний фундамент.

Найважливішою конструктивною частиною будь-якого будинку є фундамент, до якого пред'являються особливі вимоги надійності. Але недоцільно закладати надмірні запаси міцності і його товщини. Конструкція повинна бути виконана з урахуванням розрахункових навантажень. рекомендується: У весняний період замовити проведення геологічних вишукувань. За допомогою вивчення отриманих даних конструктор визначить відповідний для даної місцевості і проекту тип фундаменту. Основні типи ґрунту припускають використання оптимального стрічкового фундаменту без пристрою підвального поверху. Не варто: Вибирати план побудови двоповерхового будинку з підвалом або одноповерхового. Заглиблення підстави в грунт і організація підвального приміщення зажадають серйозних витрат на спорудження дренажу, додатковий матеріал фундаменту і опалення майбутнього цокольного приміщення. Ви зможете заощадити до 20% коштів для зведення будинку, подбавши про геологічні дослідження ґрунту і замовивши грамотний розрахунок фундаменту.

4. ПРИНЦИПИ ВДАЛОГО ПОСТАЧАННЯ МАТЕРІАЛІВ

Вигідним буде будівництво при покупці матеріалів, передбачених специфікацією, поза сезонний період, коли постачальники надають знижки і акції. Варто вибирати постачальника, в асортименті якого є всі необхідні вам матеріали. Такий обсяг замовлення дає право на знижку і економніше обходиться при доставці. Не можна: Якщо ви вирішили виконати заміну проектних матеріалів, не варто вибирати їх дешеві аналоги. Так заощадивши на покупці якісного газобетону від серйозного постачальника, можна підірвати надійність всього будинку.

5. ЯК НЕ погоріти НА ДОСТАВЦІ

Зазвичай 10-20% вартості замовлення ви платите за його доставку. Для того, щоб розумніше розподілити кошти в цьому питанні важливо: Закуповувати матеріали у постачальників, територіально близьких до майданчика будівництва. Міжрегіональних закупівель варто уникати. Обдумано здійснювати покупки, замовляючи матеріали великими партіями, що заповнюють об'єм транспорту для перевезення. Таким чином скорочується число рейсів і вартість доставки.

6. ВИГІДНИЙ ВИБІР ПІДРЯДНИКА

На власні сили в питанні будівництва приватного будинку можуть розраховувати професійні будівельники і забудовники, що мають великий досвід в подібних питаннях. В інших випадках будівництво будинків під ключ, проекти яких вам здаються зрозумілими, все одно краще доручити підрядникам. Можна, можливо: Найвигідніше доручити будівництво компанії, готової виконати роботи всього будівельного циклу, повного комплексу будівельно-монтажних послуг від виносу осей будівлі на місцевість до внутрішнього облицювання. Такий варіант передбачає скорочення ймовірності виникнення браку і тривалих переробок. Крім того, отримуючи великі замовлення, компанії надають знижки і приємні бонуси. Категорично не рекомендуємо наймати підрядників окремо на кожен технологічний цикл. Це розслабляє підрядника, знижуючи рівень їх відповідальності, а також підвищує ризики отримання браку.

7. ВИКОРИСТАННЯ ГОТОВИХ РІШЕНЬ ТИПОВИХ ВУЗЛІВ

Будівництво одноповерхових будинків з мансардою або двоповерхових котеджів буде проходити значно простіше із застосуванням типових готових конструкцій. Додаткових витрат часу і фінансів вимагає їх складання і зварювання в умовах буд майданчика.

8. ЕКСПЛУАТУЄМ ЕКОНОМНО

Недорогі проекти будинків повинні забезпечувати економію в ході експлуатації побудованого будинку. Оскільки наш клімат відрізняється морозами взимку і спекотним літньою спекою, це загрожує неабиякими витратами на опалення і кондиціонування повітря.

Можна, можливо: Обирати програми, в яких закладені ефективні рішення по опалення котеджу із застосуванням технологій енергозбереження. Забезпечити теплий будинок відповідно кліматичній зоні можна грамотним підбором товщини утеплювача зовнішніх стін. Використовувати такі методи енергозбереження, як:

  1. Систему автоматичного управління опаленням будинку, здатну за допомогою певних методів регулювання підтримувати задані системні параметри.
  2. Установку максимально ефективного котла з забезпеченням найвищого ККД. Об'єднання в одному котлі контурів гарячого водопостачання та опалення.
  3. Економити електроенергію шляхом установки датчиків руху і обсягу з метою контролю виключення приладів освітлення. Також слід використовувати енергозберігаючі лампочки. Подібні проектні рішення багаторазово окупають вартість своєї реалізації в період їх використання. Не можна: Втрачати це важливе питання з поля зору, адже неефективна опалювальна система буде серйозною статтею витрат. Виконувати всі інженерні системи котеджу по технології «нульового дому», який ласує енергією від природних джерел: води, сонця, вітру, тепла побутових приладів і людей. Така технологія навряд чи зможе забезпечити необхідні параметри мікроклімату, відповідні нашим зимам, тому ви ризикуєте згодом отримати необхідність в традиційній системі опалення.

9. ЧАС – ГРОШІ

Будь-яке будівництво вимагає оплати послуг механізмів і роботи бригади. Розтягнуті за часом будівельні процеси невиправдано збільшують цю статтю витрат. Найкраще: Вести будівництво відповідно до раніше складеним графіком виконання робіт. Не можна: Допускати зриву термінів робіт через затримки в доставці матеріалів. Це здатне викликати простій будівельної бригади.

10.ОБЛАШТУВАТИ БУДИНОК ЕКОНОМНО

Щоб вибрати для свого будинку меблі, техніку і предмети інтер'єру, важливо бути готовим до серйозних витрат і витратити на це чимало часу. До того ж, не всім це багатогодинне заняття до душі. Можна, можливо: користуватися зручними інтернет-магазинами, де за допомогою каталогів можна замовити все необхідне. Такий варіант є економним не тільки по часу, але і за вартістю, адже товари мають ціну, що не включає зарплату консультантів і оренду шоурумів. Перевірені часом компанії грамотно оформляють документи і супроводжують товари гарантією виробника Вивчивши описані нами способи вигідного будівництва, можна впевнитися, що ваш план будівництва будинку з мансардою або без неї можна реалізувати з вигодою для себе. Дотримуючись всіх цих рекомендації економного будівництва (вибираючи рівну площадку, економний повний проект з адаптованої конструкцій фундаментів, реалізуючи ідеї економії енергії під керівництвом грамотного виконроба, провідного будівництво з нуля і до останнього цвяха) ви гарантовано отримаєте якісний, надійний будинок за вигідною ціною!

Успіхів Вам у прийнятті рішень, за більш детальнішою інформацією читайте інші наші публікації, або звертайтеся http://proekt24.in.ua/. Ми разом з вами розробимо проектну документацію відповідно для вашої потреби, та допоможемо у затвердженні її у органах будівництва та архітектури.

Додати коментар


Захисний код
Оновити