Поради щодо вибору проекту

Image

Чим більше будинок, тим дешевше собівартість квадратного метра. Перш за все завдяки накладними витратами (розміщення робітників, підводка електрики і т. д.). І оптовою закупівлею матеріалу.

Двохповерховий будинок в 1.5 рази дешевший за одноповерховий такої ж площі, а мансардний в 1.5 рази дешевший за двохповерховий.

Прямокутні будинку обійдуться дешевше, ніж будинки зі складною формою плану. Те ж саме стосується і даху. Використання стандартних матеріалів і в інших напрямках дає економію.

Будівництво будинку з мінімальною кількістю холів і коридорів на поверхах знижує вартість житлової площі.

Будівництво на плоскому ділянці дешевше, ніж на схилі, ділянці з перепадом висот за рахунок об’єму фундаменту.

Належна теплоізоляція і гідроізоляція, правильне положення будинку по сонцю й вітру економить експлуатаційні витрати на опалення і вентиляцію.

Використання матеріалів, вироблених поблизу від ділянки, скорочує витрати. Золоте правило будівництва «БУДУЙТЕ З ТОГО ЩО У ВАС ПІД НОГАМИ»

Використання готових конструкцій, які можуть бути швидко встановлені за місцем, а також готових сходів, печей і топок для камінів скорочує загальні витрати і економить час на будівельному майданчику.

Проектування простих, коротких інженерних комунікацій будинку серйозно знижує витрати і підвищує надійність. Розміщувати будинок потрібно таким чином, щоб кухня не дивилася на захід. Приміщення, в яких ви проводите багато часу, повинні бути обладнані вікнами з прямим попаданням світла, хоча б на більшу частину часу доби.

Ширина і довжина кімнат повинні наближатися до квадрату (уникайте проектів з довгими вузькими кімнатами, тому що неможливо буде там розмістити гарні меблі.).

Вхід в будинок краще розмістити з боку гаража або дороги. Якщо ви плануєте жити в цьому будинку взимку, то вхід повинен бути обладнаний тамбуром.

Якщо в будинку будуть проживати люди похилого віку, то доцільно мати одну кімнату на першому поверсі.

Висота стель не повинна бути менше 2.5 метра на першому поверсі, та 2,4 метри на мансардному.

При розробці індивідуального проекту також слід враховувати всі найважливіші фактори, що впливають на ліквідність майбутнього нерухомого майна. Дуже важливо, щоб будинок, який Ви побудуєте, залишався ліквідним довгі роки. Ліквідність Вашої майбутньої нерухомості, за оцінками незалежних експертів, складається з ряду факторів:

  1. навколишній соціум;
  2. архітектура будинку;
  3. місце розташування будинку на ділянці;
  4. орієнтація будинку до сторін світу;
  5. пропорційне відношення площі будинку до площі ділянки;
  6. ергономічність планувального рішення будинку;
  7. матеріал основних конструкцій - фундаменту, стін, перекриттів, стелі;
  8. інженерне забезпечення будинку.

Успіхів Вам, за більш детальнішою інформацією читайте інші наші публікації, або звертайтеся http://proekt24.in.ua/. Ми разом з вами розробимо проектну документацію відповідно для вашої потреби, та допоможемо у затвердженні її у органах будівництва та архітектури.

Додати коментар


Захисний код
Оновити